Doe wat werkt!

Goed verzorgen

Blog - 29 Mei 2015

Veel lachen

Lachen echt heel hard lachen, wat is het heerlijk! Lachen geeft een goed gevoel en zo wordt gezegd: lachen is heel gezond! Lachen doet goed dat voelen we wel maar hoe goed blijkt uit wetenschappelijk onderzoek

- bij het lachen wordt endorfine aangemaakt (een natuurlijke drug) die pijnstillend en kalmerend werkt
- het stressniveau de cortisol daalt
- de spierspanning daalt daardoor ontspannen we
- gezichtspieren spannen aan waardoor het hart harder gaat kloppen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd

Lachen werkt bevrijdend en geeft een positieve energie! Alleen lachen is leuk, je kunt ervan genieten als je een binnenpretje hebt waar niemand wat van weet. Lachen is ook onmisbaar in de communicatie met anderen. Iemand met een lach op z'n gezicht vinden we veel vriendelijker en gezelliger om mee om te gaan als iemand die nors is en neutraal kijkt. In een moeizaam gesprek of in een groep die onwennig met elkaar is, kan een grap enorm het ijs breken. Samen ergens om lachen geeft een gevoel van saamhorigheid!

Het toverwoord voor veel lachen is ook zelfspot. Neem jezelf niet altijd zo serieus. Lach eens om jezelf. Dat relativeert en je ontspant ervan!

Zorg goed voor jezelf en zorg er dan voor dat je gedurende de dag regelmatig lacht. Zoek eens naar dat grappige filmpje op internet of bezoek de schouwburg voor een leuke voorstelling. Want wat je het allerbeste staat is toch die grote glimlach!