Doe wat werkt!

Gelukkig leven

Blog - 29 Juni 2015

het is maar hoe je het bekijkt

Wat ziet onze zomertuin er mooi uit! De rozen bloeien uitbundig, de lavendel geurt en de hortensia's zitten helemaal in de knop. Klaar om tot volle bloei te komen. Nu staan er midden in die prachtig bloeiende tuin wat andere bloemen. De een is geel (boterbloem) de ander wit (fluitenkruid)

Nu wordt er van deze bloemen gezegd dat het onkruid is, oftewel het moet weg, het hoort er niet. Dat vindt men en zelfs in ons gezin zijn de meningen erover verdeeld. Maar het is maar wat je onkruid noemt. Ik vind persoonlijk alle bloemen mooi en dus laat ik ook dit zgn onkruid lekker staan.

Het is namelijk maar net hoe jij het bekijkt. En dat is met heel veel dingen zo. Stoor je je ergens aan, valt iets je negatief op, ben je het ergens niet mee eens? Dat kan natuurlijk. Of je er een punt van gaat maken en iets ter discussie gaat stellen een ander wil gaan uitleggen hoe jij het ziet dat mag je zelf bepalen. Misschien heb je wel de hoop dat die ander van mening verandert, het misschien zelfs wel met je eens is. Vaak verzand je in een welles niet spel, een machtsstrijd om je gelijk te halen en in het slechtste geval in een discussie of misschien wel in een ruzie. Natuurlijk niet over de bloemen in de voortuin maar het is verleidelijk als je over de kleine dingen dimdamt dat je dan ook over de grote dingen in discussie gaat.

Als je eenmaal door hebt dat wat je van iets vindt dat dit iets zegt over de manier waarop jij naar iets of iemand kijkt dan heb je ineens veel meer ruimte om de ander ook op zijn manier naar iets te laten kijken. Dan hoef je niet meer te overtuigen of in discussie te gaan dan kijkt een ieder er op zijn manier naar. Wil je doen wat werkt om gelukkig te leven? Laat een ander op zijn manier naar iets kijken. Dan noemt mijn man de boterbloem onkruid en ik noem het gewoon een andere bloem. Of hij mag blijven is een kwestie van smaak en daarover valt dan niet te twisten zoals het gezegde luidt